Trening hitrosti v futsaluNatisni ta prispevek

slika

Hitrost se ne trenira na samem začetku priprav, temveč šele po nekaj treningih osnovne vzdržljivosti in osnovne moči, vedno pa jo razvijamo v prvem delu treninga. V tokratni enoti treninga so vključene tudi vaje za razvoj hitrosti, tehnike, taktike, moči…

Igralci, ki se s futsalom ukvarjajo profesionalno, v Sloveniji takšnega kluba ne najdemo, imajo posebej tehničnih in taktičnih treningov »dovolj«, saj trenirajo neprimerno več kot amaterji. V uvodnem delu treninga (ogrevanje), torej takrat, ko organizem in mišice pripravljamo na večje napore tekom treninga, običajno vključimo vaje tehnike in taktike ter s tem poizkušamo nekoliko nadomestiti manjkajoče število specializiranih treningov tehnike in taktike. Spet je veliko, oziroma vse, odvisno od trenerjevih zamisli in ocene, koliko in na kakšen način se je potrebno s tem ukvarjati. Prav gotovo pa je od časa do časa nujno popravljati ter izpopolnjevati tehniko gibanja z in brez žoge in kot že rečeno, vaje vključimo v uvodni del treninga.

trening hitrosti

trening pripravil: Rajko Zemljič
povzeto po: http://www.videoslofutsal.com

Priponke:

Značke: ,

Napiši komentar

Ta stran uporablja Gravatar: Če želiš lastno sliko, se z istim elektronskim naslovom prijavi na http://www.gravatar.com in bo slika prikazana tukaj.