Trening vzdržljivosti v futsaluNatisni ta prispevek

slika

Opisane vaje služijo razvijanju osnovne vzdržljivosti ter osnovne moči in koordinacije. Od vsakega trenerja je odvisno, koliko enot takšnih in podobnih treningov bo njegova ekipa izvedla, saj mora biti trener dodobra seznanjen s stanjem njegovih igralcev, bodisi na osnovi testiranj, bodisi na osnovi subjektivne ocene…

Uvodnih petnajst minut porabimo za osnovno ogrevanje, ki je zelo pomembna sestavina treninga in je v nobenem primeru ne gre zanemarjati. Nekako je v »navadi«, da igralci (in večina trenerjev) zelo radi uporabljajo igro sredine, s popularnim imenom »Pepček«. Moje osebno mnenje je, da Pepček ni primeren za ogrevanje, sicer je veliko variant te igre, saj lahko pride do poškodb igralcev. Menim, da je potrebno organizem najprej ogreti, bodisi z različnimi oblikami tekov, ali vodenji žoge, temeljitim raztezanjem mišic in šele potem pristopiti k bolj zahtevnim vajam. Pri Pepčku, v kolikor se ga igra kot ogrevalna vaja, sklepi in mišice niso ogrete ter uravnane na »delovno« temperaturo, sama igra pa prinaša kar zahtevne gibe ter kretnje, ki lahko privedejo do resnejših poškodb ali mikrotravm.

trening vzdržljivosti

trening pripravil: Rajko Zemljič
povzeto po: http://www.videoslofutsal.com

Priponke:

Značke:

Napiši komentar

Ta stran uporablja Gravatar: Če želiš lastno sliko, se z istim elektronskim naslovom prijavi na http://www.gravatar.com in bo slika prikazana tukaj.