Trening podaje žoge v prazen prostorNatisni ta prispevek

slikaZa vas smo pripravili trening podaje žoge v prazen prostor. Trening bi lahko bil primeren tudi za mlajše selekcije vendar le te do 12 leta ne igrajo na ofsajde. Namen treninga je pridobivanje prednosti v napadu z podajo in vtekanjem v prazen prostor za nasprotnikovim hrbtom, vaja služi tudi navajanju igralcev na izogib ofsajd položajev.

Že pri ogrevanju se igralci pripravljajo na samo podajo v prostor in odkrivanje po podaji, bodisi s tekom za podano žogo ali od podane žoge (npr. v prostor). V drugem delu ogrevanja igralci z vtekanjem za hrbet soigralca ustvarjajo bodisi priložnost za podajo v prostor, bodisi za sabo “odvlečejo” nasprotnikovega branilca. V glavnem delu se igralci pripravljajo za igro v zoženem prostoru ter prenos igre na drugo stran in nato odigravanje žoge za hrbet nasprotnika. Prav tako vaja sili čim več igralcev da se aktivno vključujejo v napad (z vtekanjem v prazen prostor oziroma podajanjem). Igralci pa se nenazadnje tudi navajajo na ofsajde…

podaja žoge v prazen prostor

Priponke:

Značke: , , , ,

Napiši komentar

Ta stran uporablja Gravatar: Če želiš lastno sliko, se z istim elektronskim naslovom prijavi na http://www.gravatar.com in bo slika prikazana tukaj.