Obrazec za merjenje teka igralcaNatisni ta prispevek

V današnjem nogometu je zelo pomembna fizična priprava nogometaša in posledično tudi pretečena razdalja posameznega nogometaša. V nogometno bolj razvitih državah in v nogometnih sredinah, kjer namenjajo del denarja tudi tem meritvam se to opravlja s pomočjo posebnih naprav in računalnikov.  V Sloveniji pa se prvoligaški klubi dostikrat poslužujejo merjenja na podobnih obrazcih kot vam je predstavljen. Navedene meritve pa morajo na svojem izobraževanju opraviti tudi trenerji na šolanju za pridobitev naziva UEFA A licence.

Pri izpolnjevanju obrazca si za lažje pridobivanja občutka pretečenih metrov poslužujemo s primerjavami že izmerjenih črt na igrišču (vratarjev prostor – 5.5 m, kazenski prostor – 16.5 m, enajstmetrovka, polmer središčnega kroga 9.15 m, premer središčnega kroga 18.30 m, dolžina vrat 7.32 m), dobro pa je tudi, če poznamo mere igrišča kjer se tekma odvija.

Seveda nam navedene meritve ne pokažejo celotne slike učinkovitosti igralca, kar je nazorno s svojo izjavo prikazal tudi Ivica Osim ki je ob porazu svojega kluba na Japonskem dejal, da se je boljše pametno sprehajati pet metrov, kot brezglavo tekati sto metrov. Vendarle nam pa dajejo neke smernice za oceno fizične priprave igralca. Obrazec se lahko uporablja tudi pri skavtingu igralca oziroma skupaj z obrazcem, ki smo ga predstavili v enem izmed prešnjih prispevkov.

Obrazec je pripravljen oziroma prirejen za vsak posamezen klub. Seveda pa se lahko obrazec povzame oziroma priredi potrebam posameznega kluba.

obrazec za merjenje teka

MEDOBČINSKO DRUŠTVO NOGOMETNIH SODNIKOV MARIBOR vabi vse tiste, kateri imajo radi nogometno igro, da se udeležijo tečaja za nogometne sodnike – pripravnike. Predavanja bodo potekala ločeno za veliki in mali nogomet.

Začetek tečaja bo 22.03. 2010. ob 18.00 uri.

Informativni sestanek bo v sejni sobi NK Maribor ( Ljudski vrt ).

Vse stroške tečaja in izpita krije Medobčinsko društvo nogometnih sodnikov Maribor.

Dodatne informacije dobite na tel. 041–748–675 ( g. Novarlič Zoran ).

Reblog this post [with Zemanta]

Priponke:

Napiši komentar

Ta stran uporablja Gravatar: Če želiš lastno sliko, se z istim elektronskim naslovom prijavi na http://www.gravatar.com in bo slika prikazana tukaj.