Kako ustaviti visoko žogo (video)Natisni ta prispevek

Predstavljamo vam vaje/demonstracijo tehnike sprejemanja/ustavljanja visoke žoge. Vaje so predstavljene za obe nogi. Žoga se lahko sprejme/ustavi pred ali po odboju od tal – odvisno od površine na kateri igramo. Seveda morajo pri tem igralci biti fleksibilni in pripravljeni na prihod žoge, ter razumeti kdaj uporabiti kateri način sprejemanja/ustavljanja visoke žoge.

Najprej je prikazana vaja, pri kateri sprejemamo/ustavljamo žogo z notranjim delom stopala pri odboju od tal. Tla izkoristimo za odboj in ujemanje žoge, z nogo pa le to usmerimo v želeno smer. Pri sprejemu moramo biti pozorni, da nogo s katero žogo sprejemamo malce privzdignemo s tal (vendar ne preveč da nam žoga ne pobegne pod nogo) in žogo pri sprejemu z nogo delno pokrijemo. Telo naj bo pri sprejemu/ustavljanju rahlo nagnjeno naprej. Nogo s katero žogo sprejemamo mora biti mehka in mora amortizirati hitrost žoge. Tak način sprejemanja visoke žoge je primeren za suho in ravno igralno površino.

Naslednja vaja prikazuje sprejemanje/ustavljanje visoke žoge brez odboja. Žogo lahko sprejemamo/ustavljamo z zgornjim (nartom), zunanjim ali notranjim delom stopala. Igralec mora prestreči žogo pred odbojem od tal, z nogo pa le to usmerimo v želeno smer. Telo naj bo pri sprejemu/ustavljanju rahlo nagnjeno naprej. Nogo s katero žogo sprejemamo mora biti mehka in mora amortizirati hitrost žoge. Tak način sprejemanja visoke žoge je primeren za vlažno in neravno igralno površino.

Značke: , , , ,

En komentar na “Kako ustaviti visoko žogo (video)”

  1. articles of organization je rekel/-la:

    Nice site, nice and easy on the eyes and great content too.

Napiši komentar

Ta stran uporablja Gravatar: Če želiš lastno sliko, se z istim elektronskim naslovom prijavi na http://www.gravatar.com in bo slika prikazana tukaj.