Vaja postavljanja in izbijanja žoge v obrambi (video)Natisni ta prispevek

Predstavljamo vam vajo postavljanja in izbijanja žoge v obrambi. Gre za osnovno vajo s katero začetnikom prikažemo pravilno postavitev pri obrambnih nalogah. Pri vaji mora biti obrambni igralec postavljen tako, da s svojo postavitvijo onemogoča pot nasprotniku proti golu oziroma v sredino. Torej naj bo postavljen med svoj gol in nasprotnika. Kolena naj ima pokrčena, težišče telesa je spuščeno z namenom lažje in hitrejše reakcije, telo rahlo nagnjeno naprej.

S svojo postavitvijo in gibanjem usmerja/tišči nasprotnika proti stranski prečni črti (autu), hkrati pa mu onemogoča prodor proti sredini.V obrambni akciji naj se ne zaleti saj ima potem nasprotnik možnost lažjega preigravanja. Pri teku naj bi, v primeru daljšega teka v obrambi, tekli s križanjem nog, koraki pa naj bi bili kratki in hitri, vse z namenom čim lažjega in hitrejšega prilagajanja igri nasprotnika.

Značke: , , , ,

Napiši komentar

Ta stran uporablja Gravatar: Če želiš lastno sliko, se z istim elektronskim naslovom prijavi na http://www.gravatar.com in bo slika prikazana tukaj.