Vaja prve podaje in odkrivanja (video)Natisni ta prispevek

Predstavljamo vam vajo prve podaje, lažnega gibanja, odkrivanja, pregleda nad igro in menjave mest z namenom hitrega prehoda v napad. Vaja poteka v trikotniku na primerni razdalji (15 -- 20 metrov) in s šestimi igralci, kar zagotavlja večjo dinamiko vaje.

Pri prvem stožcu sta dva igralca, pri čemer igralec z žogo (igralec A) najprej le to poda igralcu na svoji levi (igralcu B), ki stoji v sredini in opravi lažno gibanje ter odigra dvojno podajo z igralcem A ter igralca A nadomesti na stožcu. Igralec A poda žogo igralcu pri stožcu na njegovi desni (igralec C), ki odigra prvo podajo na igralca v sredini na njegovi desni (igralec D), ta pa z igralcem C odigra dvojno podajo. Igralec C nato odigra prvo žogo na igralca pri stožcu na njegovi desni (igralec E). Igralec E odigra prvo žogo na igralca A. Igralec A se je po prvi podaji pomaknil v sredino.

Pri vaji je potrebno paziti na lažno gibanje pred odigravanjem žoge. Vaja naj se opravlja v obe smeri.

 

Značke: , , , , , , ,

Napiši komentar

Ta stran uporablja Gravatar: Če želiš lastno sliko, se z istim elektronskim naslovom prijavi na http://www.gravatar.com in bo slika prikazana tukaj.