Kaj je RSS ?

RSS je tehnologija na podlagi XML-ja, s katero ste lahko samodejno obveščeni o temah, ki vas zanimajo. Ni vam treba na spletno stran, da bi videli, ali je bil napisan kakšen nov članek ali novica, lahko uporabljate RSS, ki vas na to opozori vsakokrat, ko se to zgodi.

Kako lahko uporabljamo RSS?

Na splošno potrebujete samo odjemalca (program) za RSS-datoteke. Ta program izpisuje informacije, ki jih pridobi iz raznih RSS-kanalov (tematsko razdeljene informacije, npr. šport, zabava, ...). Po odločitvi za RSS-odjemalca se morate odločiti, katere RSS-kanale želite pregledovati. Nogometni-Trener.com vam ponuja RSS-kanale za vse svoje kategorije.

Nastavitev RSS-kanalov za različne programe:

Mozilla Firefox
Nastavitev: ko v Mozilli odprete spletni portal www.rtvslo.si, se vam v naslovni vrstici brskalnika pojavi ikona . Nanjo kliknete z levim miškinim gumbom in pojavi se vam spisek kanalov, ki so na voljo. Ko izberete želen kanal, se vam odpre novo okno, v katerem si nastavite poljubni naslov kanala in lokacijo, kamor se bo kanal shranil. Postopek ponovite za vse želene kanale.

Mozilla Thunderbird
Nastavitev: z desnim miškinim gumbom kliknete na mapo News & Blogs (lahko si ustvarite tudi novo mapo) in izberete Manage Subscriptions. Kliknete na Add in v polje Feed URL prilepite (Paste) bližnjico kanala, ki ste jo skopirali iz strani www.nogometni-trener.com (Copy Shortcut). Postopek ponovite za vse želene kanale, na koncu pa kliknete OK. Nastavljeni kanali se nahajajo v mapi, za katero ste delali nastavitve.

Internet Explorer 7
Nastavitev: ko v Explorerju odprete www.nogometni-trener.com, se vam v zgornjem desnem kotu brskalnika pojavi ikona . Nanjo kliknete z levim miškinim gumbom in pojavi se vam spisek kanalov, ki so na voljo. Ko izberete želen kanal, se vam odpre novo okno, v katerem izberete Subscribe to this feed, si nastavite poljubni naslov kanala in lokacijo, kamor se bo kanal shranil. Postopek ponovite za vse želene kanale.

RSS Naročaj se na glavni vir novic in tako boš obveščen o vseh novostih.
Povezava za novice:
http://www.nogometni-trener.com/sl/feed/