aglinostna lestev

Vaje Barceloninega nogometnega kampa v Bolgariji (video)

sreda 05 december, 2012 ob 09:40.

Predstavaljamo vam vaje za tehniko in koordinacijo nogometaša, ki so bile opravljene na Barceloninem nogometnem kampu v Sofiji (Bolgarija). (več …)

Vaje koordinacije na agilnostni lestvi z nalogami (video)

sreda 04 januar, 2012 ob 18:04.

Predstavljamo vam vaje koordinacije – tehnike teka oziroma dela nog  na agilnostni lestvi z dodanimi nalogami. Pozornost pri vaji gre usmeriti na usklajeno delo rok in nog ter tek na prstih ter rahlo nagnjenost zgornjega dela telesa naprej (kar je pomembno pri grajenju in obvladovanju žoge). (več …)

Tri vaje za izboljašnje dela nog in agilnosti vratarjev (video)

petek 24 junij, 2011 ob 12:10.

Predstavljamo vam sklop treh vaj za vratarje. Vaje služijo izboljšanju eksplozivnosti, gibljivosti, hitrosti in koordinaciji vratarjev. Kjer je to možno se opravi posamezna vaja v obe smeri. Posamezne vaje naj se vključijo v koncept posameznega treninga. Pri vajah pa ne smemo pozabiti na samo tehniko gibanja in dela vratarjev z žogo… (več …)

Poligoni za izboljšanje koordinacije (video)

četrtek 07 april, 2011 ob 11:25.

Predstavljamo vam več poligonov koordinacije za izboljšanje dela nog, izboljšanje usklajenega dela telesa, izboljšanje hitrosti in eksplozivnosti. Tako poligoni se sicer lahko sestavljajo poljubno, vendar naj ima zaporedje posameznih segmentov poligona neko smiselno celoto in pri zadevi ne pretiravamo samo z enim posameznim segmentom. (več …)

Vaja koordinacije in tehnike (video)

ponedeljek 04 januar, 2010 ob 08:14.

slikaPredstavljamo vam vajo koordinacije in tehnike podaje z notranjim delom stopala. Vaja se izvaja na agilnostni lestvi preko katere se izvaja delo nog na levo in desno stran lestve za izboljšanje koordinacije, na vsaki strani agilnostne lestve pa se nahaja trener, ki z žogo izvaja podaje za izboljšanje tehnike nogometaša. Pri podajah tako igralec opravlja podaje z levo in desno nogo. Vaja je predvidena za indvidualno delo z igralci saj zahteva sodelovanje dveh trenerjev. Lahko pa se vaja izvaja samo z enim trenerjem v tem primeru naj se izvaja najprej na eni strani in nato na drugi strani agilnostne lestve. (več …)

Vaja koordinacije “brazilskega plesa” na lestvi (video)

četrtek 12 november, 2009 ob 10:15.

Predstavljamo vam vajo koordinacije – tako imenovanega brazilskega plesa na agilnostni lestvi. Pri vaji je potrebno biti pozoren na delo nog. Samo gibanje nog naj bo na prstih, telo naj bo rahlo nagnjeno naprej. Roke naj pri vaji sledijo delu nog oziroma telesu z namenom lovljenja ravnotežja. Iz vaje se tako razvije boljša koordinacija in delo nog z žogo, iz dela rok pa se razvija zmožnost grajenja pred nasprotnikom. (več …)

Vaja koordinacije tehnike teka (skippinga) na lestvi (video)

petek 09 oktober, 2009 ob 13:17.

Predstavljamo vam osnovno vajo koordinacije – tehnike teka (skippinga) oziroma dela nog naprej in nazaj (s pogledom obrnjenim naprej) na agilnostni lestvi. Pozornost pri vaji gre usmeriti na usklajeno delo rok in nog ter tek na prstih ter rahlo nagnjenost zgornjega dela telesa naprej (kar je pomembno pri grajenju in obvladovanju žoge).

(več …)

Vaja koordinacije stranskega skippinga na lestvi (video)

sreda 07 oktober, 2009 ob 09:01.

Predstavljamo vam osnovno vajo koordinacije – tehnike stranskega skippinga oziroma dela nog na agilnostni lestvi. Pozornost pri vaji gre usmeriti na usklajeno delo rok in nog ter tek po prstih. (več …)

Vaja koordinacije hopsanja na lestvi (video)

nedelja 04 oktober, 2009 ob 06:40.

Predstavljamo vam osnovno vajo koordinacije – tehnike hopsanja oziroma dela nog na agilnostni lestvi. Pozornost pri vaji gre usmeriti na usklajeno delo rok in nog ter poskoke na prstih. (več …)

Stran 1 od 212