hitrost

Vaje tehnike preigravanja po Coerverju 1.del (video)

nedelja 10 marec, 2013 ob 09:51.

Predstavljamo vaje tehnike preigravanja. Učenje vaj temelji na postopnosti, ko se vadi najprej brez nasprotnika, nato pasivnim nasprotnikom in nazadnje z aktivnim nasprotnikom. Gre za vaji varanja nasprotnika s teleson z stopanjem na stran in dvojnim stopanjem na stran… (več …)

Poligoni za izboljšanje koordinacije (video)

četrtek 07 april, 2011 ob 11:25.

Predstavljamo vam več poligonov koordinacije za izboljšanje dela nog, izboljšanje usklajenega dela telesa, izboljšanje hitrosti in eksplozivnosti. Tako poligoni se sicer lahko sestavljajo poljubno, vendar naj ima zaporedje posameznih segmentov poligona neko smiselno celoto in pri zadevi ne pretiravamo samo z enim posameznim segmentom. (več …)

Vaje za hitrost nogometaša po Coerverju (video)

torek 14 september, 2010 ob 10:17.

Predstavljamo vam štiri vaje za izboljšanje hitrosti nogometašev po Coerverju. Vaje temeljijo  na tekmovalnosti med nogometaši in posledično silijo le te k hitri izvedbi določenih nogometnih gibov. Pri vajah se igralci navajajo na žogo in na njeno upravljanje pri hitrem teku. (več …)

Vaja branjenja nizke žoge z metom po tleh (video)

sobota 01 maj, 2010 ob 08:24.

Predstavljamo vam vajo branjenja nizke žoge z metom zanjo. Vaja poteka v obliki črke L. Vaja koristi izboljšanju tehnike metanja oziroma padanja pri lovljenju nizke žoge ki jo z nogo vratar ne more doseči, zato se zanjo vrže. Vratar naj bo v nizku preži s pokrčenimi koleni in telesom nagnjenim naprej. Za žogo se vrže diagonalno z namenom zmanjšanja kota gola. Delo nog naj bo na prstih z namenom boljšega in hitrejšega odriva. Po metu in oddaji žoge se že pipravi na naslednjo žog z druge strani. (več …)

Vaja koordinacije s prestopanje palice v obliki osmice (video)

ponedeljek 12 april, 2010 ob 08:34.

Predstavljamo vam vajo koordinacije dela nog oziroma prestopanje palice v obliki osmice. Vaja služi koordiniranemu delu nog z usmerjenim gibanjem in na kratkem prostoru. Po opravljenem prestopanju sledi šprint. Pri vaji naj bo telo rahlo nagnjeno naprej, prav tako naj se pri vaji dela na usklajenem gibanju rok z nogami z namenom čim bolj pravilnega in racionalnega gibanja telesa.  Delo nog naj bo hitro in natančno ter na prstih stopal. Vaja naj se opravlja z začetkom v obe smeri. (več …)