izbijanje

Vaje posesti žoge (video)

sreda 05 februar, 2014 ob 08:30.

Predstavljamo vaje za zadrževanje posesti žoge in prenos igre iz ene na drugo stran – v širino in globino. Štirje igralci igrajo na zmanjšanem igrišču, naenkrat pa delajo po dve skupini in v različno smer z namenom razvijanja pregleda nad igro in navajnja na gnečo. (več …)

Vaje vratarjev Sheffield Wednesday (video)

četrtek 02 avgust, 2012 ob 07:55.

Predstavljamo vam sklop več vaj za vratarje. Vaje služijo izboljšanju eksplozivnosti, gibljivosti, hitrosti in koordinaciji vratarjev. Kjer je to možno se opravi posamezna vaja v obe smeri. Pri vajah pa ne smemo pozabiti na samo tehniko gibanja in dela vratarjev z žogo… (več …)

Tri vaje za izboljašnje dela nog in agilnosti vratarjev (video)

petek 24 junij, 2011 ob 12:10.

Predstavljamo vam sklop treh vaj za vratarje. Vaje služijo izboljšanju eksplozivnosti, gibljivosti, hitrosti in koordinaciji vratarjev. Kjer je to možno se opravi posamezna vaja v obe smeri. Posamezne vaje naj se vključijo v koncept posameznega treninga. Pri vajah pa ne smemo pozabiti na samo tehniko gibanja in dela vratarjev z žogo… (več …)

Vaja za izboljšanje dela nog vratarjev (video)

petek 21 januar, 2011 ob 10:24.

Predstavljamo vam vajo za izboljšanje dela nog vratarjev pri metu za žogo. Zaradi boljšega dosega žoge, naj bi se vratrji za žogo pognali z nogo ki je bližje žogi. Vaja z enostavnim prikazom in uporabo obročev nakaže vratarju, s katero nogo naj bi se le-ta odrinil proti žogi. Z zadržkom pred odrivom dela vratar tudi vaje za ravnotežje, koordinacijo in eksplozivnost. (več …)

Vaja postavljanja in izbijanja žoge v obrambi (video)

ponedeljek 06 december, 2010 ob 10:07.

Predstavljamo vam vajo postavljanja in izbijanja žoge v obrambi. Gre za osnovno vajo s katero začetnikom prikažemo pravilno postavitev pri obrambnih nalogah. Pri vaji mora biti obrambni igralec postavljen tako, da s svojo postavitvijo onemogoča pot nasprotniku proti golu oziroma v sredino. Torej naj bo postavljen med svoj gol in nasprotnika. Kolena naj ima pokrčena, težišče telesa je spuščeno z namenom lažje in hitrejše reakcije, telo rahlo nagnjeno naprej. (več …)

Trening taktične postavitve pri prekinitvah

petek 10 september, 2010 ob 13:42.

Predstavljamo vam trening taktične postavitve pri prekinitvah v fazi obrambe in napada, ki ga je pri svojem delu opravil selektor Slovenske kadetske nogometne reprezentance g. Miloš Rus. Pri treningu je šlo za osemnajsti kontakt selektorja z igralci na igrišču. Na treningu se je izpopolnjevala taktična postavitev pri prekinitvah (kotih in prostih strelih) v fazi obrambe (prekinitve za nasprotnika) in napada (prekinitve za našo ekipo). Trening je objavljen v obliki kot nam ga je posredoval njegov avtor g. Miloš Rus in je zadnji v seriji ki vam jo predstavljamo. (več …)

Trening izpopolnjevanja taktike

ponedeljek 28 junij, 2010 ob 08:26.

Predstavljamo vam trening izpopolnjevanja taktike, ki ga je pri svojem delu opravil selektor Slovenske kadetske nogometne reprezentance g. Miloš Rus. Pri treningu je šlo za petnajsti kontakt selektorja z igralci na igrišču. Na treningu se je izpopolnjevalo varovanje, prevzemanje, izbijanje in posest žoge. Trening je objavljen v obliki kot nam ga je posredoval njegov avtor g. Miloš Rus. (več …)